E, ljudi -- koliko se nas bavi fotografijom? Ne mislim samo na one hardcore fanove ovog sjajnog hobija, mislim na sve ljude zainteresovane za to ćereslo zvano foto-aparat. Čisto da se prebrojimo. Pošto imam jedan evil scheme ako nas ima dovoljno :)
Pa razmišljao sam o tome da organizujemo u saradnji sa fakultetom nekakav konkurs možda -- ako nas ima dovoljno. Da se dogovorimo da organizujemo i stručni žiri i nekakve simbolične nagrade, možda da se najbolje slike pokače po fakultetu. Klasičan konkurs, tri teme, recimo 10 slika po učesniku i sl. Možemo čak i da, ako ima dovoljno zainteresovanih, organizujemo i nekaku radionicu ili tako već nešto :)
Super, svidja mi se ideja i ja sam razmisljala o necemu slicnom, samo mislim da smo malo zakasnili za taj konkurs - sada ce ispitni rok i svi ce biti u frci oko toga, sumnjam da bi uspelo. I iskreno, mislim da je 10 fotografija po autoru previse. Tri teme su ok, to je neki standard. I onda da napravimo izlozbu najboljih fotografija sa konkursa na faksu, mislim da je to izvodljivo.
A za radionicu...koga si imao na umu? Da studenti rade sa studentima ili da dovodimo nekoga?
Pa slažem se da je pomalo kasno, ali ako organizujemo makar idejno čitavu stvar, biće lakše posle to realizovati početkom oktobra, recimo. A za radionicu sam mislio da možda vidimo da li ima neko ko bi došao da drži predavanja o fotografiji, a možda da i napravimo neki izlet ili slično. A ako nas ima dovoljno, možemo se i sami organizovati dalje. Ali za sada razmišljam prvo o tom konkursu i kako to da organizujemo :)
Dobra ideja; ako ima 10-ak zainteresovanih za jesenju radionicu, možemo da dovedemo nekog priznatog majstora fotografije (po vašem izboru), pa da drži radionicu. Mislim da faks ima para za tako nešto. :)
DAKLEM! Ukoliko ima zainteresovanih za radionicu vezanu za reportažnu fotografiju početkom sledećeg semestra neka mi se jave na email: damjanm88@hotmail.com ili na mobilni 065-249-23-99. Radionica bi bila polu-teorijska, polu-praktična. Ukoliko bude bilo dovoljno zainteresovanih - biće i radionica :)
Dragi svi zainteresovani za fotografiju:
odavno vec pricamo o mogucoj izlozbi fotografija studenata FMK koji se time bave. Dok se ne stvore uslovi za pravu galeriju, molim sve one koji zele i misle da treba i imaju nesto da pokazu - donesu materijal na CD-u, kao sto je nedavno to ucinio Igor Marovic. Ideja je da napravimo stranicu na oficijelnom web site-u koja ce biti pod Studentski projekti - galerija studentskih radova- fotografija...
dakle, eto mesta gde mozete da izlazete za sada...
a da vas podsetim, sajt je prilicno posecen :)
CD sa fotografijama mozete dostaviti meni ili ostaviti u dekanatu. Na CD-u: ime i prezime, godina, subject - Galerija studentskih fotografija